Hauxwell.dk
Whippets

Lidt om whippet racen.

Mange gange når folk ser på en whippet, er de tilbøjelige til at tro, at det er en skrøbelig og nervøs racehund. Dette er langt fra sandheden. Whippets er en meget venlig og udadvendt race, og den er meget mere hårdfør og robust end den ser ud til.
 
Whippet er en mellemstørrelse hund, hvor hanner måler mellem 47-51cm og tæver mellem 44-47cm.  De ses i mange kombinationer af farver inklusiv brindle, sort, fawn, blue, brindle og hvid, rød og hvid, fawn og hvid, og sort og hvid. Whippets er meget kærlige og villige til at behage.  En whippet er meget loyal, og bliver meget knyttet til dens ejer. Derudover er de fleste whippets ekstrem venlige overfor fremmede.
 
Whippets kræver som alle andre hunde en god kvalitet af foder og masser af frisk vand. De har behov for regelmæssig motion som alle andre racer. Whippets elsker en god løbetur enten i haven eller på stranden. Whippets er ikke udehunde på grund af den korte fine pels og det manglende fedtlag. Derfor skal man passe på, at de ikke er ude for længe i koldt vejr. Man skal også passe på om sommeren, da whippets let kan blive solskoldet.
Kravet til pelspleje for whippets er minimal. Forsigtig børstning, negleklipning og lejlighedsvis bad er alt - hvad der kræves.
 

Whippets er en af de sundeste racer. Med god mad, regelmæssig motion samt de rutinemæssige dyrelægebesøg, kan en whippet leve et langt, sundt og lykkeligt liv. Det eneste der anbefales er, at få hundens øjne tjekket, da øjenproblemer er blevet mere almindelige. 

Whippets er meget komfortable, og de kan ikke lide at ligge på hårde kolde steder og foretrækker at ligge på ting, som er bløde og varme. Det gør det næsten umuligt at træne en whippet til i ikke at være i møblerne. De kan også rigtig godt lide at kravle ind under tæpper og dyner, hvilket er dejligt på en kold vinternat. Whippets nyder at slappe af det meste af dagen, men den forlader gladeligt afslapningen når der er mulighed for en god løbetur.  
 
Whippet hvalpe skal forsynes med masser af legetøj til at tygge i, da whippet hvalpe som alle andre hvalpe vil tygge i hvad som helst de kan sætte deres tænder i. De har en tilbøjelighed til at luske rundt og finde ting at tygge i. Så hvis du har børn med legetøj må de lære, at legetøjet skal være udenfor hvalpens rækkevidde. Denne tilbøjelighed forsvinder når de bliver voksne.
 

Det er en god idé at overvåge af en whippet, mens den er udenfor. Der er mange whippets som let kan klare et 6 fods hegn eller kravle over toppen af et. Derfor er det ikke smart at efterlade en whippet udenfor uden opsyn i en længere periode. 

 
Whippet er en meget alsidig hunderace, selvom de bruger meget tid på at sove, så er der mange aktiviteter, som whippets kan udmærke sig i. Lure Coursing, racing, agility og flyball er bare nogle få aktiviteter som kan underholde whippet og deres ejer.
I love you :o) 
Balder nyder solen og sneen i haven

 

Her ser du Hauxwells Charming Nala, Baloo og Pongo fra Tuths kuld.

Hauxwells Tuth til udstilling.

Tuth slapper af i haven.

Frontrunner's High Emotion.

Smukke fyr;o))

Charlottes hjemmeside

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk