Hauxwell.dk
Whippets

 

 

1 kg økologisk grovehvedemel

1 liter iskoldt vand

30 g gær

4 stk. salt

ca. 400 g hvedemel.

Brug håndmixer eller røremaskine

Fremgangsmåde:

Hæld 1 kg grovehvedemel i en skål. Hæld det iskolde vand over Dejen skal æltes i 10 min, med pauser indimellem. Ved hver pause tilsættes ca. 100-50 g hvedemel. Dejen skal være elastisk og have kitagtig udseende. Gæren smuldres, kommes i og æltes, til den ikke kan ses. Drys saltet i og ælt endnu 2 minutter. Dæk fadet med plastfilm og sæt det i køleskabet 5-6 timer. Tag dejen forsigtigt ud på melet bord. Den skal ikke æltes men løsnes fra skålens kant med en dejspartel. Skub dejen til et rektangulært stykke. Del den med en spartel i 6 længder, forsigtigt så luften ikke presses ud. Læg brødene på plade med bagepapir, sno dem en gang, så flyder de ikke ud på pladen. Drys mel over og lad dem hæve lunt til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter. Dæk pladen med en omvendt bradepande. Skær 3 skråsnit i hvert med en skarp kniv eller et barberblad. Sættes på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 274 grader i 8 minutter. Derefter dæmpes varmen til 200 grader og bagningen fortsætter ca. 20 minutter. Afkøles på rist.

Charlottes hjemmeside

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk