Hauxwell.dk
Whippets

75-100 g smør el. margarine                               

100 g mel

ca. 4 dl væske fra aspargesene suppler med vand, hvis der ikke er væske nok.

4 æg  

2 glas slikasparges

Salt

Smør og rasp til at beklæde fadet.

Væske og fedtstof bringes i kog på fuld varme. Melet tilsættes på en gang under kraftig piskning. Dejen koges godt igennem indtil den slipper gryden. Lad dejen svale lidt af og tilsæt derefter 1 æg ad gangen under kraftig piskning mellem hvert æg. Dejen må ikke blive tynd, så hvis æggene er store nøjes med 3. Dette var for den dovne, men du kan også nøjes med at tilsætte æggeblommerne til dejen en ad gangen og derefter piske hviderne stive. Vend dem forsigtigt i dejen.
Et passende ildfast fad smøres med fedtstof, og rasp drysses på alle flader. Dæk bunden med det halve af dejen og fordel de skårne asparges stykker på dejen. Resten af dejen fordeles som låg, der drysses med rasp.
Bages i en uopvarmet ovn ved ca. 200 gr, til den er flot bagt ca. 1 time. Ovnen må ikke åbnes, mens gratinen bages.
 

Charlottes hjemmeside

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk